Україна, Франція та Німеччина об'єднали зусилля, щоб відстояти суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України Президент України

Україна, Франція та Німеччина об'єднали зусилля, щоб відстояти суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України

Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон підписали в Берліні безпекову угоду між Україною та Францією у межах Вільнюської декларації G7.

Франція бере на себе зобов'язання допомогти Україні в трьох основних аспектах: захист території, протидія новій агресії з боку Росії і підтримка інтеграції України в європейські та атлантичні безпекові структури. Це включає як військову допомогу, так і сприяння у сфері кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури.

Важлива увага приділяється розвитку військових можливостей України, з акцентом на протиповітряній обороні та інших ключових областях.

Укладена безпекова угода між Україною та Німеччиною – це безпрецедентний документ у відносинах двох країн. Угода, яка діятиме 10 років, передбачає співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку України. У 2024 році Німеччина надасть кошти на військову допомогу Україні на загальну суму понад 7 млрд євро, що значно посилить українську армію.

Німеччина засвідчує свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів від 1991 року.

Відповідно до домовленостей Німеччина буде надавати підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно для того, щоб допомогти нашій державі захистити себе та відновити свою територіальну цілісність.

Кiлькiсть переглядiв: 12

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.